Vanilje

vanilje

Jeg har opdaget at vaniljeekstrakt er ret meget lækrere i smagen, end de mere traditionelle vaniljestænger. Og så er det billigere. Jeg køber hos Vanillamart: De leverer hurtigt og stabilt og fragten er til at overkomme. Og deres vaniljer smager fantastisk! Jeg har prøvet en del af deres produkter, men nu køber jeg kun 2-3 forskellige: Til al madlavning hvor man ikke bruger hele stænger kan jeg anbefale denne ekstrakt. Den indeholder også frøene fra vaniljen og smager fuldkommen fantastisk: Intens, blød og meget let parfumeret vaniljesmag. Den kan løfte almindelig flødeskum fra en monoton fed oplevelse, til noget der minder om råcreme. Brug den i alle de opskrifter, hvor du normalt ville flække en stang og skrabe kornene ud. Bemærk at ekstrakt ikke er det samme som essens :). 2 spsk vaniljeekstrakt svarer traditionelt til en vaniljestang. Jeg køber gerne en liter ekstrakt af gangen – så er der til et års tid og det har ikke været et problem holdbarhedsmæssigt – vanilje ekstrakt fås dog også i mere moderate mængder. Jeg opbevarer min vaniljeekstrakt i spisekammeret ved stuetemperatur.

Skal du bruge hele stænger (fx til hvid gløgg), så køb disse: De er mere end rimelige i pris og de smager helt fint. Opbevar dem ved stuetemperatur – så bevarer de bedst smagen. Har du stænger liggende som er blevet hårde (som regel fordi du bruger ekstrakt til de fleste opskrifter) så prøv at mal dem i en kaffemølle (eller en effektiv blender) med lidt rørsukker – så har du super vaniljesukker.

Vil du prøve et lidt anderledes vaniljeprodukt, så kan du prøve dette vaniljepulver. Det er tørrede, malede vaniljestænger – uden vaniljekorn. Det er ikke det samme som vaniljesukker – mere en intens og ikke helt så sød oplevelse af vanilje. Prøv den i drinks, eller måske som supplement til ekstrakten i en vaniljecreme, hvis du vil have et andet udtryk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s