Piskefløde

SAMSUNG CSC

Køb økologisk, fordi smagen er ret anderledes, end den traditionelle piskefløde. Og – toppen af den økologiske er uden tvivl Thise. Jeg vil (næsten) vædde en lagkage på, at jeg kan finde Thise i en blindtest blandt en håndfuld forskellige piskefløder: Den er rundere i smagen, mere cremet og federe end de andre der er på markedet i Danmark …

Det er en klassiker at komme til at piske flødeskum for hårdt op: Det bliver hurtigt lidt grynet og smøragtigt i smagen. Når du skal bruge flødeskum til cremer, fromage eller mousse (sammen med en ingrediens der stivner det færdige produkt op) så stol på, at du godt kan nøjes med flødeskum der er er pisket let op: Det er husblassen, den smeltede chokolade der stivner op eller æggene der koagulerer, der skal holde formen på det færdige produkt – ikke flødeskummet! I øvrigt stivner flødeskum yderligere 10-15 op, efter du er holdt op med at piske – det skal lige regnes med i overvejelserne.

Flødeskum der piskes i hånden med et almindeligt piskeris bliver lidt mere cremet, end skum der er pisket med elpisker. Prøv det i varm kakao eller på toppen af en rabarbercrumble – man kan godt smage forskel!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s