Spaghetti a la Putanesca

Spaghetti putanesca_B1040

Spaghetti a la Putanesca – direkte (og en kende vulgært) oversat til: Luderens pasta. Måske fordi retten er lavet af – i Italien – billige råvarer, måske fordi den kan bikses sammen på et lille blus på relativ kort tid? Hvem ved – det smager i hvert fald dejligt! Ansjoser, chili, oliven og kapers danner sammen med tomaterne en ret kødfuld sovs med en kompleks smag. Vi har sågar serveret Spaghetti Putanesca som gæstemad for ’Bafuneklubben’ – en flok voksne mænd med hang til bøffer og masser af rødvin. Der blev ikke klaget. Putanesca er dog ikke særlig fotogen – efter at have forsøgt at tage billeder af retten 3 gange opgav jeg – så her er et yndigt ét af råvarerne i stedet…

4 personer

Du skal bruge
2 røde chili (de aflange, forholdsvis milde fra supermarkedet)
3 fed hvidløg
100 g sorte oliven uden sten
1½ spsk kapers
3-4 små ansjoser (dem i olie)
2 spsk olivenolie
1 dåse flåede tomater – Mutti er de bedste
1 håndfuld kruspersille
1 tsk revet citronskal

500 g spaghetti, gerne frisk

Sådan gør du
Chili, hvidløg, oliven, kapers og ansjoser hakkes meget fint hver for sig. Meget fint er – meget fint: Det skal hakkes til det smatter og falder lidt sammen – det tager nok 20 minutter at ordne dette. Hvis du har en minihakker, så brug den – en foodprocessor er for stor. Chili og hvidløg hakkes sammen og oliven, kapers og ansjoser hakkes derefter. Olivenolien varmes op i en dyb pande og chili og hvidløg svitses let – det må ikke brune. Oliven, kapers og ansjoser kommes ved og det hele steges et par minutter. Tomaterne hældes ved og sovsen simrer 20 minutters tid. Mas lidt i tomaterne undervejs, så sovsen bliver jævn og ’ragout-agtig’. Spæd til med vand undervejs, så sovsen ikke bliver tør.

Persille hakkes fint og persille og citronskal kommes i sovsen. Smages til med lidt peber og gerne lidt ekstra tørret, knust chili hvis man har. Sovsen har som regel fået salt nok fra ansjoser og kapers. Er sovsen en smule sur på grund af dåsetomaterne, kommes et nip sukker ved.

Lidt af kogevandet kommes i sovsen (1 dl måske) og resten hældes fra spaghettien, som kommes i et fad. Sovsen fordeles over – færdig.


Tips & Tricks
Jeg udstener som regel selv mine oliven: Det er nemt og de smager ret så meget bedre, hvis de har fået lov til at beholde stenen, indtil de skal spises. Man kan på nettet købe en lille, fiks olivenudstener, som man kan udstene dem med – jeg selv bruger en kirsebærudstener (som minder meget) og den gør også jobbet :). Find kirsebærudstener til en overkommelig penge her.


 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s