Pizza bianca alle patate

Pizza bianca de patata

Pizza bianca – ‘hvid pizza’ – med kartofler. Smager forbavsende dejligt. Spis den som en let hovedret med en skål salat – eller som snack med et glas vin til.

1 stor pizza / 2 personer / 6 personer som snack

Du skal bruge
BUND
1½ dl koldt vand
10 g gær
2/3 tsk salt
2/3 spsk olie
Knap 1 dl fuldkornshvedemel (gerne Il Fornaio)
Ca. 3 dl hvedemel (gerne hvedemel med højt proteinindhold)
Lidt fuldkornsdurumhvedemel til udrulning (giver en sprød skorpe)

FYLD
Ca. 500 g kartoffel – bagekartofler er velegnede
50-75 g revet cheddar
8-10 stængler frisk timian
2 spsk olivenolie
1 drys flagesalt

Sådan gør du
DEJ TIL BUND
Gæren opløses i vandet og salt, olie og fuldkornshvedemelet røres i, sammen med hovedparten af den almindelige hvedemel. Tilsæt hvedemel indtil dejen netop kan æltes og ælt den godt igennem. Dæk dejen med husholdningsfilm (holder på fugten) og et klæde (holder på varmen). Sæt til hævning en god times tid.

DEREFTER
Tænd ovnen på fuld varme – gerne 275 grader hvis den kan. Sæt en bageplade i bunden af ovnen.

Skræl og riv kartoflerne. Læg dem i en sigte og skyld med koldt vand, knug væden af dem og kom dem tilbage i skålen du rev i. Ruld dejen ud på et meldrysset bord – brug gerne groftmalet durum, da det giver en dejlig sprød skorpe. Desuden ‘mætter’ det ikke dejen med mel på samme måde som almindeligt hvedemel gør. Dejen skal være 3-4 mm tyk – det passer meget godt med en pladefuld. Fordel den revne ost på dejen og fordel kartoflerne ovenpå. Drys med frisk timian og flagesalt og dryp olivenolie over.

Bag pizzaen i bunden af ovnen i 8-12 minutter alt efter hvor varm ovnen kan blive. Heller 2 minutter for meget, end 1 minut for lidt. Spises lun.


Tips & Tricks
Det behøver ikke at være uoverkommeligt at bage sin egen pizza – heller ikke med hjemmelavede bunde: Smæk dejen sammen om morgenen (det tager 5 minutter), dæk den med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet. Så er den klar når du kommer hjem :). Og tro mig – det er altså ikke helt den samme oplevelse at købe dejen færdig i supermarkedet. Det betyder ikke at jeg aldrig gør det og overholder man de andre retningslinjer for “god pizza” så bliver resultatet også ret ok – men jeg tænker alligevel hver gang, at jeg nok skulle have skubbet min pizzatrang et døgns tid, og så liiiige have smækket dejen sammen selv…


 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s