Falafler

Falafler er taknemmelige. De skal bare krydres godt og ikke være for store. Husk at kikærterne ikke skal koges først – så falder de fra hinanden og bliver til friturestegt, sort smulder.

16-18 stk / 4 personer

Du skal bruge
250 g kikærter
1 bundt bredbladet persille
1 bundt koriander
4 fed hvidløg
½ løg
4 spk hvedemel
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk salt
2 tsk bagepulver

½-1 liter neutral olie til dybstegning

Sådan gør du
Kikærterne lægges i blød natten over i minimum 8 timer eller natten over. Husk at de svulmer op til over dobbelt størrelse, så kik til dem efter en times tid, og fyld evt. ekstra vand på.

I FOODPROCESSOR
Løg og hvidløg hakkes groft. Alle ingredienser bortset fra persille og koriander kommes i foodprocessoren – evt. af flere omgange – og køres til en fin masse. Til slut kommes persille og koriander ved og det hele køres kortvarigt til de grønne blade er findelt.

MANUELLA
Kikærter findeles i en hakker, en blender eller en morter (hvis man har tid nok). Løg, hvidløg, persille og koriander hakkes fint. Alle ingredienser blandes i en stor skål, brug hænderne til at blande dem godt sammen. Massen skal være ’våd’ og klæbe let til hænderne – er den for tør røres en sjat vand i massen.

DERNÆST
Olien varmes op i en dyb pande. Tjek om olien har den rette temperatur ved at stikke enden af en tændstik i: Syder olien svagt omkring tændstikken er olien klar. Falaflerne formes med en ske til ’æg’ på størrelse med et lille hønseæg. De steges gyldne i olien – og vendes undervejs. Dyp skeen i koldt vand mellem hver falafel – så hænger farsen ikke i. Falaflerne dryppes af på en avis dækket med køkkenrulle.

Spises evt. i hjemmebagte pitabrød med tzatziki, tomater og salat.


Tips & Tricks
Gode falafler skal være krydrede og ikke for bastante. 2×2 tsk koriander og spidskommen kan syne af meget, men kikærterne har en tendens til at sluge smagen fra de resterende ingredienser. Bagepulveret gør falaflerne lidt luftige og desuden ekstra sprøde.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s