Auberginesuppe med peberfrugt og tomat

auberginesuppe_NY-1

Hvis du godt kan lide smagen af grillede grøntsager, og især holder af grillet aubergine, så er denne suppe noget for dig. Suppen er på én gang enkel og dekadent – ren men samtidig dyb og aromatisk i smagen. Vi spiste dette lynbrød til, og der var ikke et øje tørt.

3-4 portioner

Du skal bruge
3 mindre auberginer
1 mellemstort løg
2 store røde peberfrugter
3 fed hvidløg
3+2 spsk olivenolie
1 dåse flåede tomater
8 dl grøntsagsfond
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk sød chili
1 tsk citronsaft
Salt, peber

Sådan gør du
Tænd ovnen på 250 grader.

Skræl de to af auberginerne og skær dem i 2×2 cm tern. Rens peberfrugterne og skær dem ligeledes i tern. Hak løget og hak de 2 hvidløgsfed fint. Kom det hele i et indfast fad og vend det rundt med 3 spsk olivenolie. Sæt i ovnen og bag grøntsagerne ca. 45 minutter, til de er møre og har taget lidt farve. Vend rundt i grøntsagerne med jævne mellemrum.

Kom de bagte grøntsager i en gryde. Si væden fra de flåede tomater og kom dem op til grøntsagerne. Hæld grøntsagsfond på og bring suppen i kog. Kom spidskommen, sød chili og citronsaft ved og lad suppen koge 20-25 minutter eller til alt er helt mørt.

Mens suppen koger, skæres den sidste aubergine i 2 x 2 cm tern – den skal ikke skrælles. Varm en pande op på fuld skrald, kom de sidste 2 spsk olivenolie på, og steg  aubergineternene godt brune i olien – de skal være møre og bløde og gerne lidt brankede. Riv det sidste fed hvidløg over, vend godt rundt, salt aubergineternene og tag af varmen.

Blend suppen helt glat, kom den tilbage i gryden og smag til. Fortynd evt. hvis du ønsker en lidt tyndere suppe.

Servér med de stegte auberginetern som topping, og et godt brød til.