Tiramisu med kaffelikør

tiramisu_3_B1040

Dette er måske nok desserten over alle! Nem at lave – og nem at spise :). Tiramisu betyder “træk mig op” – måske fordi desserten er en lille opkvikker? Tiramisu skal laves dagen før den skal spises, hvilket gør den til en brilliant gæstedessert – så behøver man ikke at tænke på dét…

På billedet her har jeg valgt at servere tiramisu’en i høje glas – normalt lægger man den lagvis i et dybt fad.

10-12 personer

Du skal bruge
4 æggeblommer
100 g lys rørsukker
400 g mascarpone
4½ æggehvider
24-28 savoiardi (sprøde kagekiks – også kaldet ladyfingers)
1½-1 3/4 dl kaffelikør
100 g mørk chokolade – min. 70%

Sådan gør du
Æggeblommer og sukker kommes i en rummelig skål og røres hurtigt sammen med en ske, så sukkeret kan smelte lidt. Æggehviderne kommes i en anden – helet ren – skål, piskes stive og sættes til side. Æggeblommerne piskes lyse og luftige med sukkeret. Mascarponen kommes ved og det hele piskes grundigt igennem et minut eller to, til cremen er glat og cremet. Hviderne foldes forsigtigt i cremen.

Kaffelikøren hældes i et lille fad eller en dyb tallerken med flad bund, og halvdelen af savoiardi vendes én efter én hurtigt i likøren. De lægges ved siden af hinanden i et fad med høj kant, ca. 20×40 cm. Halvdelen af cremen fordeles hen over. De resterende savoiardi vendes ligeledes i likøren og lægges ovenpå cremen. Hvis der er lidt kaffelikør til over, dryppes den hen over. Resten af cremen fordeles ovenpå – sørg for at alle savoiadi er helt dækket af creme.

Den mørke chokolade hakkes groft og drysses på tiramisu’en, som – helst – står til dagen efter.


Tips & Tricks
Original tiramisu er lavet med kold stærk kaffe og marsala – en dessertvin som jeg ikke bryder mig særligt om. Kaffelikør giver en helt anden oplevelse; intens og smooth kaffesmag med en kant fra alkoholen. Jeg bruger denne – hjemtaget fra Rom – men en hvilken som helst kaffelikør vil kunne slå marsala af banen, fx kahlua – blot den ikke er baseret på fløde (som fx baileys) der ikke har kant nok til at hamle op med den fede creme.


 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s