Sommer Mess – marengs med fløde og bær

Sommer-mess_Pavlova

Eton Mess, dekonstruret pavlova – eller blot marengs med flødeskum og friske bær. Uanset licstallet, så er det nok den mest populære sommerdessert, jeg har på repertoiret i øjeblikket: Sprøde, luftige marengs, fed flødeskum med vanilje og sommerens bær med sukker og lime – en alfe-agtig dessert. Hyldeblomsterne er ikke uvæsentlige for desserten, men den kan muligvis godt laves uden …. 🙂

4-5 personer

Du skal bruge
500 g jordbær
125 g blåbær (eller andre sommerbær)
1-2 spsk sukker
1 spsk limesaft

2½ dl piskefløde
2 spsk vaniljeekstrakt (eller 1 vaniljestand og 2 tsk sukker)

3 håndfulde marengs
50 g mørk chokolade
1 skærm hyldeblomster (kan udelades)

Sådan gør du
Rens bærrene. Skær jordbærrene i mundrette stykker og kom alle bær i en skål. Vend dem med sukker og limesaft. Dæk med film eller blot en tallerken, og lad dem trække på køkkenbordet 1-4 timer.

Pisk piskefløde med vaniljeekstrakt, til fløden danner bløde toppe – ikke mere end det. Fløden kan filmes og stilles på køl et par timer inden servering. Hak chokoladen groft. Knus marengsene en smule og kom dem i et dybt fad.

LIGE INDEN SERVERING
Dryp marengsene med lidt af saften fra bærrene. Dæk dem med flødeskummet og arrangér bærrene ovenpå. Sigt evt. bærrene inden, så saften ikke løber ud i flødeskummet. Drys med chokoladen. Klip de små blomster af hyldeskærmen ud over retten, og server – bedst i skåle eller dybe tallerkener.


Tips & Tricks
Er det ikke sæson for hyldeblomster, så marinér bærrene i 2 spsk hyldeblomst saftevand i stedet (udelad da sukkeret).