Rødgrød med fløde

Den bedste af dem alle – når vi skal plage livet af udlændinge: ”Rodgroed me flode?” Og nationaldessert nummer 1 :). Spis den om sommeren når bærrene er let tilgængelige – eller om vinteren når du savner sommeren, og bærrene ligger i fryseren og tigger om at give dig et sommerligt indspark.

8-10 personer

Du skal bruge
1 kg blandede sommerbær
fx jordbær, hindbær, ribs, solbær – og evt. lidt rabarber også. Gerne frosne bær
3 dl vand
2-3 dl sukker

JÆVNING
5 spsk maizena
½ dl vand

SERVERING
Økologisk piskefløde
Sukker til drys

Sådan gør du
Bær, vand og 2/3 af sukkeret bringes i kog. Evt. rabarber skæres i 1 cm tynde skiver. Koges 10-15 minutter til bærrene er kogt ud og rabarberstykkerne er møre. Mos gerne frugten lidt op ad grydens kant, så der ikke er for store frugtstykker i den færdige grød. Skum gerne grøden undervejs i kogningen – den er umulig at skumme helt ren, men hvis du får skummet nogle af affaldsstofferne af, bliver grøden klarere og mere ren i smagen.

Rør jævningen sammen og kom den i grøden lidt af gangen under omrøring. Kog grøden igennem et par minutter. Smag grøden til med resten af sukkeret: Den skal være sød men ikke for sød: De syrlige bær skal skinne tydeligt igennem. Du kan smage at den rette sødme er der, når du fornemmer at sukkeret tilfører grøden fylde og lidt dybde i smagen. Hæld grøden i en skål og drys et tyndt lag sukker over, så den ikke trækker skind. Film den og sæt den til afkøling.

Serveres med iskold piskefløde og ekstra sukker til at drysse på. Nogle foretrækker at blande mælk i piskefløden, men det synes jeg er noget pjat…


Tips & Tricks
Du kan også jævne med kartoffelmel, men så må grøden ikke koge igen efter du har rørt kartoffelmelet i. Maizenamelet tager lidt af ‘toppen’ af smagsnuancerne i grøden, men det er ikke ret meget det handler om… Til gengæld kan jeg godt smage, når jeg er kommet til at småkoge grød der er jævnet med kartoffelmel :(.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s