Ingefærsmåkager med mandler

Ingefaersmaakager_LR

Disse småkager er et ’must’ når det bliver jul. De er lavet på brunkagemanér men krydringen er helt anderledes: I stedet for de ’julede’ krydderier og den mørke farin, smager disse af både syltet sød – og tørret stærk ingefær – rundet med lys muscovado sukker.

6-8 plader, 120-150 stk

Du skal bruge
250 g smør
250 g lys muscovadosukker
100 g lys sirup
150 g syltede ingefær
2 spsk ingefærsirup
500 g mel
2 tsk natron
1 spsk tørret, stødt ingefær
200 g mandler

Sådan gør du
Smør. muscovadosukker og sirup smeltes sammen i en gryde. Gryden tages af varmen. De syltede ingefær skæres i store chunks, cirka 1 x 1 cm og røres i sukkerblandingen sammen med ingefærsiruppen.

Mel, natron og stødt ingefær blandes i en skål – det gøres nemmest med et piskeris. Mandlerne smuttes og kommes i melet. Sukkerblandingen hældes over og det hele røres godt sammen. En aflang form, ca. 10.x30 cm fores med husholdningsfilm og dejen kommes i formen, trykkes godt ud i hjørnerne og overfladen glattes. Stilles koldt til næste dag.

Dejen skæres til tynde, tynde småkager med en skarp kniv eller på pålægsmaskine. Jeg bruger en Raadvad rugbrødsskærer. Bages ved 180 grader i 7-11 minutter til de er lysebrune. Afkøles på rist og gemmes i dåser.


Tips & Tricks
Der er uendelig forskel på småkager der er 1 mm tykke og småkager der er 2 mm tykke: Jo tyndere de bliver – jo bedre smager de… Min Raadvad bruges udelukkende i juledagene til at producere papirtynde småkager ..


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s