Gulerodskage med limecreme

Gulerodskage_2

Vi kender alle den klassiske gulerodskage – her er den i en opdateret version med ekstra smæk på krydderierne, og en syrlig limecreme som modspil til den fede kage.

12 stykker

DU SKAL BRUGE
KAGE
225 g mørk muscovadosukker
½ dl neutral olie
75 g smør, smeltet
1 dl mælk
3 æg
200 g mel
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt ingefær
1/4 tsk salt
275 g fintrevet gulerødder
75 g lyse rosiner
75 g hakkede hasselnødder

LIMECREME
250 g mascarpone ost
150 g flormelis
1 spsk vanilje ekstrakt
skal af 1 lime
1-2 spsk limessaft

SÅDAN GØR DU
Tænd ovnen på 190 grader. Hak hasselnødderne groft, kom dem i et lille fad og sæt fadet i ovnen mens den varmer op. Tag dem ud efter ca. 10 minutter – lad ovnen være tændt.

Smelt smørret, bland det med olien og kom det i en skål sammen med muscovadosukkeret. Rør mælken i og kom æggene i et ad gangen (skal blot piskes sammen – ikke luftigt). Riv gulerødderne fint og bland dem i æggemassen sammen med rosiner og de let afkølede nødder. Bland i en anden skål mel, bagepulver, kanel, ingefær og salt. Rør melblandingen i æggemassen ad et par omgange. Smør en 22 cm springform på siderne og beklæd den med bagepapir i bunden. Hæld dejen i og bag den ca 45 minutter eller til gennembagt. Køl den helt af

LIMECREME
Mascarpone osten piskes luftig med flormelis med en elpisker. Vanilje ekstrakt og limeskal piskes i. Limesaften tilsættes under piskning lidt af gangen. Smages til med yderligere limesaft, til cremen er syrlig-sød.

SAMMENLÆGNING
Når kagen er helt afkølet, flækkes den i to dele. Halvdelen af cremen kommes mellem de to bunde og den sidste halvdel smøres på toppen af kagen. Pyntes evt. med lidt revet limeskal.

Reklamer