Chokolademousse med kaffelikør og italienske makroner

chokolademousse med kaffelikør og amaretti

Denne dessert bør være en klassiker: Chokolademoussen er cremet og fløjlsblød og kaffelikøren giver kant sammen med de italienske makroner. Og så bliver den bedst, hvis du laver den dagen før!

12 små eller 8 store portioner

Du skal bruge
200 g god chokolade på omkring 70%
1/2 – 3/4 dl kaffelikør
24-36 små, italienske makroner
2½ dl piskefløde
1 portion creme anglaise

PYNT
1 dl piskefløde pisket til blødt skum – evt med lidt vanilje ekstrakt
chokoladekrymmel eller -spåner
tørrede hindbær
… eller noget helt andet, som du synes kunne være flot og lækkert!

Sådan gør du
Chokoladen hakkes helt fint og kommes i en rummelig skål. Kaffelikøren kommes i en flad skål, makronerne vendes grundigt i likøren og fordeles i portionsglas. Fløden piskes til meget let skum.

Creme anglaisen tilberedes – se her hvordan. Den varme creme anglaise hældes nu i den hakkede chokolade: Start med at hæld ca. 1/3 af cremen ned i chokoladen, og rør rundt med en dejskraber. Det fungerer bedst hvis du hælder creme ned i midten af chokoladebunken, og koncentrerer dig om at lade den varme creme smelte den midterste chokolade først. Når den er smeltet, tilsætter du endnu 1/3 af cremen og rører igen, mens du stille og roligt får mere og mere af den hakkede chokolade med ind i den smeltede midte. Til sidst tilsætter du resten af cremen, og smelter det sidste chokolade.

Når chokolademassen er omkring 35 grader, vendes den bløde flødeskum i chokolademassen. Moussen hældes på tyllepose (eller bare en frostpose), bind knude og læg den på køl. Når moussen begynder at tykne, klipper du hul i det ene hjørne af posen, og fylder dine portionsglas. De skal ikke fyldes helt – der skal være plads til lidt flødeskum på toppen.

Glassene filmes og sættes på køl i min. 12 timer.


Tips & Tricks
Jeg har lavet en “Sådan! gør du” på tilberedning af chokolademousse, hvor du får en mere detaljeret vejledning – og med flere billeder. Du kan se den her.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s