Chokoladeis

Chokoladeis_B1040

Normalt er jeg ikke til chokoladeis – måske fordi de som regel smager mere af kakao end af chokolade. Men – min yngste er vild med chokoladeis, og derfor måtte jeg jo udvikle en opskrift :). Efter nogle forskellige forsøg der inkluderede chokolade OG kakao, vaniljeekstrakt og andet godt, endte jeg med denne … Synderlig enkel, men den smager ret godt – nærmest som en frossen chokolademousse (som jeg til gengæld er STOR tilhænger af). Døm selv. Denne chokoladeis er spiket med 100 g grofthakket hvid chokolade, men spis den som den er, eller bland den med ristede nødder, skumfiduser i små tern, lidt orangeolie – eller noget helt andet…

6 personer

Du skal bruge
200 g mørk chokolade af god kvalitet – omkring 80%
4 æggeblommer
150 g sukker
2½ dl piskefløde
2½ dl sødmælk

Sådan gør du
chokoladen smeltes forsigtigt. Æggeblommer og sukker piskes lyst og tykt (ca. 10 minutter) og blandes derefter i chokoladen. Rør godt til, da den kolde æggemasse får chokoladen til at stivne. Rør derefter piskefløde og mælk i.

Kør massen på ismaskine. Isen kan holde sig en uges tid (smagsmæssigt – den kan naturligvis holde sig længere, men det gavner ikke smagen).


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s