Brownie-iskager med daimis

Brownie iskager_B1040

Lækre hjemmelavede iskager – suveræn til børnefødselsdag. Fyld dem med din ynglingsis – hjemmelavet eller købt.

9 store eller 16 små

Du skal bruge
BROWNIE
100 gsmør
100 g mørk chokolade – gerne 80%
1 spsk meget stærk kaffe
2 æg
150 g sukker
1 spsk vaniljeekstrakt
½ dl creme fraice
50 g mel
20 g kakaopulver
1 knsp salt
1 tsk bagepulver

IS
4 æggeblommer
100 g rørsukker
2½ dl sødmælk
2½ dl piskefløde
100 g daim chokolade

Sådan gør du
BROWNIE
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bagepapir i to firkantede bageforme, ca 20 x 20 cm. Det gør du nemmest ved at krølle et stykke bagepapir helt sammen og gennemvæde det under den kolde hane. Nu kan papiret lægges i formen.

Smør og chokolade smeltes forsigtigt sammen i en kasserolle. Æg, sukker og vaniljeekstrakt piskes til en lys og tyk æggesnaps. Creme fraicen røres i æggesnapsen. Smørblandingen røres i sammen med den stærke kaffe.

Mel, bagepulver, salt og kakao sigtes sammen og vendes i æggemassen. Dejen fordeles i de to bageforme (1-1½ cm tykkelse) og bages ved 180 grader i ca 15 minutter. Lad brownieerne køle af i formen.

IS
Lav en almindelig vaniljeis på ismaskine – se her hvordan. Når isen er næsten færdigkørt, hakker du daimen og tilsætter. Kør isen færdig.

SAMMENLÆGNING
Tag den ene brownie (som stadig er i sin form) og fordel isen på denne. Glat godt – islaget skal være ca. 2-2½ cm tykt. Tag nu den anden brownie ud af formen (stadig med bagepapiret på), vend den med papiret opad og placer den ovenpå isen i den første form. Pres den let så iskagen hænger godt sammen, og fjern forsigtigt bagepapiret. Stil iskagen på køl til den er gennemfrossen.

Tag iskagen ud af formen og skær den i firkantede stykker – jeg holder mig til de 16 stykker – der er mere tyngde i en sådan iskage, end man umiddelbart skulle tro :). Skal det være fancy, så dyp iskagerne i smeltet chokolade, krymmel eller andet gejl og put dem i fryseren til de skal spises.


Tips & Tricks
Både creme fraice, kaffe og vanilje kan undværes, hvis du synes at opskriften er lidt omstændig – men undlad ikke alle 3 ting. Creme fraice giver en smule friskhed der klæder brownie godt.


 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s