Brødbudding med rom og citron

brødbudding_B1040

Brødbudding – alene navnet leder os tilbage til det forrige århundrede, hvor Dronning Victoria regerede England – og satte tonen i det meste af resten af Europa. Men altså – den er jo lidt pudsig, denne dessert, for den smager faktisk godt – men kræver måske at man abstraherer lidt fra, hvad den egentlig er lavet af.

Som et forsøg på at bære denne dessert ind i (om ikke andet) sidste århundrede, har jeg spiket den med rom og masser af frisk citronskal. Spis den når du har en rest hvedebrød – og har lyst til ægte ‘comfort-food’ eller – som Nigella Lawson ville sige det – hvis du har kærestesorger :).

6-8 personer

Du skal bruge
1 håndfuld rosiner (gerne sultana-)
½ dl mørk rom
40 g smør
6 store stykker hvedebrød
3 æg
50 g rørsukker
3 dl mælk
1½ dl piskefløde
1 spsk vanilje ekstrakt
revet skal af en citron

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader.

Rosinerne hældes i en lille skål og rommen hældes over – prøv så vidt muligt at dække alle rosiner. Et aflangt, ildfast fad smøres med lidt af smørret og resten smøres på de 6 stykker hvedebrød. Stykkerne halveres i trekanter.

Æg, rørsukker, mælk, piskefløde, vanilje og fintrevet citronskal piskes sammen i en skål. De trekantede brødstykker vendes hurtigt i æggeblandingen, og lægges taglagt i det ildfaste fad, efterhånden som de bliver dyppet. Toppene af trekanterne må gerne stikke lidt op – de vil udgøre den sprøde del af desserten. Rosinerne tages op af rommen og fordeles mellem brødstykkerne og resten af rommen dryppes ovenpå. Æggeblandingen hældes over og hele herligheden sættes i ovnen i ca. 30 minutter.

Spises lun. Oprindeligt serverer man vaniljecreme til, men det er altså liiiige lidt over the top for mig! Til gengæld gør en god kop kaffe underværker.


 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s