Blommekage med marcipan og et strejf af ingefær

Blommekage_1040

August er blommetid og denne kage er et god måde at nyde de danske blommer på. Kagen smager dejligt syrlig-sødt med et strejf af ingefær – og så giver marcipanen en tydelig smag af mandler der klæder blommerne fantastisk.

8-10 stykker

Du skal bruge
150 g blødt smør + smør til formen
150 g sukker + 2 spsk til drys
100 g marcipan
3 æg str. M
100 g mel + mel til formen
400-500 g blommer – gerne de mindre, danske rød-gule af slagsen
1 tsk tørret ingefær
1 spsk vanilje ekstrakt (eller korn af 1 stang vanilje og 2 tsk sukker)

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader. Halver blommerne og tag stenene ud. Små blommer halveres blot, større blommer skæres i kvarte. Kom blommerne i en skål, drys tørret ingefær over og tilsæt vanilje ekstrakt (eller vaniljekorn og sukker). Vend det godt rundt.

Kom bagepapir i bunden af en stor springform (26 cm), smør formen, drys mel i og bank det overskydende mel ud igen.

Pisk smør og sukker i 6-10 minutter på højeste hastighed i en røremaskine til det er helt lyst og sukkeret ikke knaser længere – der skal piskes godt og længe. Riv marcipanen groft og kom den i smørblandingen lidt af gangen mens du pisker videre. Kom æggene i et af gangen, sørg for at det foregående æg er indarbejdet godt ind i dejen, inden det næste æg kommer i. Pisk videre i et par minutter til hele herligheden er hvid og luftig. Pas dog på ikke at overpiske, da proteinet i æggene kan slås i stykker. Sker dette bliver dejen tynd igen og falder lidt sammen. Vend melet i dejen med en dejskraber over 3-4 omgange. Kom dejen i springformen og glat den lidt. Fordel blommerne ovenpå og tryk dem let ned i dejen. Hæld den smule saft der har samlet sig fra blommerne over kagen og drys 2 spsk sukker ud over kagen.

Bag kagen 30-35 minutter til den er netop gennembagt og stil den til afkøling på en rist. Skær ringen på springformen løs efter 5-10 minutter.

Spis blommekagen lun med creme fraiche 38%.


Tips & Tricks
Kagen holder sig godt fugtig og kan spises over nogle dage. Den er fin kold, fx til en skovtur, men lun den gerne hvis du har muligheden – mikroovn fungerer fint.