Zen-suppe for krop og sjæl

PICS på vej …

Jeg laver denne suppe med jævne mellemrum: Når jeg er lagt ned af forkølelse, når jeg har spist mig gennem en julemiddag eller -frokost – eller blot når jeg har meget om ørerne, og har brug for at få sjælen i balance.

Det tager et kvarters tid at lave suppen, den kan smækkes sammen af hvad der nu er i grøntsagskuffen, et kyllingebryst fra fryseren og et par ting i spisekammeret. Det er en suppe som kroppen siger “ja-tak” til, og som sjælen falder til ro på.

2 skålfulde

Du skal bruge
En håndfuld ris- eller æggenudler
5-6 dl god grøntsagsfond
1-2 spsk alm. soya
1 tsk fiskesovs (kan undværes)
½-1 tsk tørret stødt ingefær
½-1 tsk sød chili

1 kyllingebryst (du kan bruge rejer eller en rest tilberedt kød i stedet)
2-3 forskellige grøntsager (fx gulerødder i 1 mm skiver, champignon i skiver, små broccolibuketter, forårsløg i 1 cm skiver eller hvad du nu har i grøntsagskuffen)

Sådan gør du
Ris- eller æggenudler tilberedes som skrevet på pakken.

Grøntsagsfond varmes i en gryde og smages til med soya, fiskesovs, stødt ingefær og sød chili. Suppen skal ikke være stærk men have en mild og aromatisk smag af det asiatiske køkken.

Grøntsagerne skæres ud i mundrette bidder. Kyllingebrystet skæres i 1-2 mm tynde skiver. Kylling og grønt kommes i suppen og simrer i få minutter: Kyllingen er tilberedt på ca 2 minutter. Grøntsagerne skal være tilberedt men stadig have bid.

Lidt nudler kommes i en suppeskål og overhældes med suppe, kylling og grøntsager. Spises rygende varm.