Soltørrede tomater

soltørrede tomater

Jeg bryder mig normalt ikke om soltørrede tomater – de er sure og ofte lidt beske i smagen. Men så prøvede jeg at lave dem selv! Disse tomater er søde og saftige – og har en intens smag af tomater. Nigella Lawson lader sine soltørrede tomater stå i ovnen natten over (og dermed blev de soltørrede til månetørrede :)) og det er en god idé. Lad tomaterne få en times tid, og sluk derefter ovnen. Lad dem stå natten over – så er der lækre tomater om morgenen. Tomaterne spises som tapas eller ovenpå salat.

Til en god gang salat

Du skal bruge
500 g små, solmodne tomater
½ dl olivenolie 

KRYDDERBLANDING
1 spsk sukker
2 tsk salt
2 tsk Herbes de Provence eller en blanding af fx timian, rosmarin og basilikum
1 knivspids peber
1 knivspids sød chili

Sådan gør du
Tomaterne halveres på den tykke led. Olien hældes i et ildfast fad og tomaterne dyppes med den flade side nedad i olien, og stilles derefter med den flade side opad i fadet. Krydderierne blandes godt sammen og drysses jævnt ud over tomaterne. Bages ved 150 grader i 2-3 timer. Ovnen slukkes derefter og tomaterne bliver stående i ovnen natten over. De skrumper en del og bliver krøllede i kanten, men er stadig meget saftige og intense i smagen.

Tomaterne bliver ikke semi-dried og dermed langtidsholdbare, men kan holde sig et par dage på køl. Hvis du skolder et glas, lægger tomaterne deri så snart de er taget ud af ovnen og overhælder dem med olivenolie inden du sætter låg på, så er holdbarheden på køl oppe på nogle uger – måske mere hvis du har været omhyggelig med hygiejnen.


Tips & Tricks
Soltørrede tomater kan ikke laves på store tomater, da de indeholder alt for meget vand. Brug de små blomme- eller cherrytomater i stedet.

Har du en rest tomater som enten er lidt slatne, eller som du ikke kan nå at spise, så lav soltørrede tomater af dem.


 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s