Salat med ristede kikærter

Ristede kikærter

Her er en lille, sjov ret der oprindeligt stammer fra mellemøsten: En simpel salat med ‘tilbehør’ af kogte kikærter der derefter er ristet med alverdens krydderier. Kikærterne ender sprøde udenpå og bløde indeni. De skal have et ordentligt spark krydderier – ellers bliver det lidt for meget klidmoster… Men – med de rette krydderier ender vi nærmere på chips-hylden 🙂

3-4 personer

Du skal bruge
200 g tørrede kikærter
1 liter grøntsagsboullion

KRYDDERIBLANDING
3 spsk olivenolie
1 tsk stødt kommen
1 tsk sød chilipulver
1 tsk hvidløgspulver
salt, peber

2 håndfulde små tomater
½ agurk
½ lille rødløg
en lille håndfuld hakket, bredbladet persille
en lille håndfuld hakket koriander

DRESSING
2 spsk olie
2 tsk citronsaft
1 fed hvidløg
1 knivspids sukker
salt, peber

Sådan gør du
Udblød kikærterne i vand natten over – eller min. 8 timer – i rigeligt koldt vand. Kassér vandet og kog kikærterne i grøntsagsboullionen til de er meget møre – en times tid kan som regel gøre det. Hæld kogevandet fra kikærterne.

Bland ingredienserne til krydderiblandingen i en skål og hæld de lune kikærter heri. Ryst godt rundt. Varm en stegepande op og rist nu kikærterne på panden – de skal måske have en lille sjat olie ekstra undervejs. Rist til de er gyldne og sprøde – det tager en halv times tid ved medium varme – rør godt i dem undervejs.

Mens kikærterne ristes, skæres resten af salaten: Den halve agurk halveres igen på langs, og kernerne skrabes ud med en teske. Den skæres i 1-2 mm skiver. Tomaterne skæres i kvarte og rødløget skæres i små tern, ca. 5×5 mm. Grøntsagerne vendes med hakket persille og koriander. Dressingen rystes sammen og salaten vendes heri.

Salaten serveres på et fad med kikærter og salat liggende side om side – giv evt. en citronskive ved til at presse ud over kikærterne.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s