Efterårs-slaw med rødkål og ristede solsikkekerner

Efterårsslaw_B1040

Når vi når hen på efteråret, og frisk salat og solmodne tomater ikke længere er i sæson, så bliver det altså lidt svært at svinge sig op til at spise salat. Og her er denne salat ret genial! Jeg synes dog ikke at billedet herover yder den retfærdighed, for den smager rigtig dejligt: Sprød og med en god balance mellem den syrlige dressing, de søde rosiner og de saltede, ristede solsikkekerner. Især solsikkekerner er et hit – rist en dobbelt portion – de bliver spist som snack!

6 personer

Du skal bruge
100 g solsikkekerner
½ spsk olivenolie
lidt salt
200 g gulerødder
200 g rødkål
200 g blomkålsbuketter, bitte små
100 g rosiner

DRESSING
2 spsk honning-dijon sennep
4 spsk olivenolie
1 spsk koldt vand
salt, peber

Sådan gør du
Olien varmes på en pande og solsikkekernerne kommes ved. De ristes for jævn varme til de er gyldenbrune – vend dem ofte. De saltes og hældes på en tallerken til afkøling.

Gulerødderne skrælles og skæres i tynde stænger, max. 1 x 1 mm tykke og 3-4 cm lange. Det gøres nemmest på mandolinjern, alternativt kan de rives groft. Rødkålen flækkes i mindre blokke og skæres i så fine strimler som du kan – en skarp kniv er nødvendig her. Blomkålsbuketterne skæres fri af stokken og deles evt. – de skal ikke være større en 1 x 1 cm. Brug evt. stokken til suppe eller kogt med kartofler til kartoffelmos.

Grøntsagerne blandes i en skål sammen med rosiner og de afkølede solsikkekerner.

Til dressingen kommes senneppen i en lille skål og olien piskes i lidt ad gangen. Når al olien er pisket i sennepen, tilsættes 1 spsk koldt vand for at gøre dressingen lidt tyndere. Smages til med salt og peber og vendes i salaten, der gerne må trække ½ times tid ved stuetemperatur – men ikke mere, da dressingen blødgør både grøntsager og solsikkekerner.


 Tips & Tricks
Jeg laver gerne en ordentlig portion af denne salat: Dels spiser man en del af den, fordi den smager så godt – dels kan både salat og dressing holde sig nogle dage på køl – blot de ikke er blandet. Så er der salat til både frokost, aftensmad – og til at spise som snack i sofaen foran fjernsynet…


 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s