Cæsar salat

Cæsarsalad_NY-1

Über-salaten derhjemme! Vi er jo generelt glade for salater med masser af kulhydrater, proteiner og fedt – og det lever denne salat i høj grad op til. Men – der er også lidt vitaminer gemt i den, og hvis ikke man dynger for meget dressing på – så kan den godt gå hen og blive halv-sund! Denne udgave af Ceasar salat må retsligt tilskrives Brødrene Price, idet jeg faktisk kun har føjet tomater til opskriften! 

4 personer

Du skal bruge
BRØDCROUTONER
½ daggammelt brød
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
Lidt flagesalt

DRESSING
1 æggeblomme
1 fed hvidløg
1 tsk eddike
3-4 stænk worcestershire sovs
2 små ansjosfileter (dem i olie)
1 spsk fintrevet parmesan, pecorino eller grana padano
Salt, peber
1-1½ dl neutral olie
Et par spsk koldt vand

TIL SALATEN
600 g kyllingebryst
Lidt olivenolie til stegning
Salt, peber
2 hjertesalat
250 g små solmodne tomater
50 g parmesan, pecorino eller grana padano

Sådan gør du
BRØDCROUTONER
Brødet rives i mundrette stykker, kommes i et ildfast fad og et par spsk olivenolie dryppes over. Hvidløget presses ud over brødet og olie og hvidløg masseres godt ind i brødet. Lidt flagesalt drysses på, og brødet sættes i ovnen under grill. Brødcroutonerne grilles til de har taget farve og er blevet sprøde på ydersiden – men stadig bløde i midten. Vend brødet godt rundt undervejs og hold øje med det. Tages ud og afkøles. Brødstykkerne kan laves nogle timer før servering.

DRESSING
Alle ingredienser til dressingen undtagen olien kommes i en skål og blendes. Olien piskes i med et piskeris – først dråbevis og lidt efter lidt i en tynd stråle. Sørg for at olien integreres godt i æggemassen, inden du hælder mere i. Når ægget har optaget al olien, piskes dressingen godt igennem, og kan herefter fortyndes med lidt koldt vand. Dressingen skal have konsistens som tyk vælling.

ANRETNING
Kyllingebrysterne krydres med salt og peber og steges i olivenolie til de netop er gennemstegte. Køles let af. Imens kyllingen steges, rives salaten i mundrette stykker og anrettes på et stort fad. Brødet drysses med rund hånd ud over salaten. Tomater skæres i halve eller kvarte, alt efter størrelse og lægges ovenpå. Kyllingebrysterne rives i grove stykker med to gafler og anrettes på salaten. Parmesan eller anden italiensk hårdost høvles hen over i tynde skiver. Til slut dryppes lidt af dressingen ud over det hele, mens resten serveres ved siden af.


Tips & Tricks
Ansjoser kan sagtens undværes, men smagen i dressingen bliver ikke helt så dyb. Skvæt evt. lidt mere ost i dressingen – så opnår du lidt af den samme dybe umami-smag.


 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s