Andesalat med varme krydderier og granatæblekerner

Andesalat med granataeblekerner_LR

En lækker og let kold ret, der smager mere af asiatisk mad, end af traditionel julemad. Anden er glaseret med en spizy sirup der giver varme, sødme og smag.

8-10 personer til forret eller buffet

Du skal bruge
4 andebryster
salt, peber
8 hele stjerneanis
12 kardemommekapsler
6 hele nelliker (tjek at der er frø i ‘stilken’)
1 dl sukker
2 dl friskpressest appelsinsaft (fra 2-3 appelsiner)
½ dl sherryeddike

½ friséesalat
½ granatæble

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Fyr godt op for en pande. Rids andebrysterne på skindsiden i et ternet mønster. Rids igennem fedtet men ikke ind i kødet. Steg andebrysterne ved god varme i 4 minutter på skindsiden, vend dem og steg dem yderligere 1-2 minutter på kødsiden. Tag dem af varmen og læg dem i et fad, dæk med folie og sæt andebrysterne i ovnen med skindsiden opad i 10-12 minutter, alt efter hvor store de er.

Mens andebrysterne er i ovnen laves glaseringen:
Stød stjerneanis, kardemomme og nelliker i en morter, eller kværn dem i en krydderikværn til krydderierne er så findelte som de kan blive. Sigt krydderierne, så de grove skaller sorteres fra og smid de grove dele ud.

Hæld andefedtet fra panden og hæld sukkeret på. Sæt panden over ved god varme og smelt sukkeret til karamel. Hæld de stødte krydderier i karamellen og rør det godt sammen. Skru lidt ned for varmen og flyt panden fra det varme blus. Hæld den pressede appelsinsaft og eddiken på karamellen – pas på: Det bruser godt op . Sæt panden tilbage på kogepladen og lad karamel/saft koge ind til en krydret sirup – det tager 5-6 minutter. Husk at siruppen bliver tykkere når den køler ned – den skal kun tykne let.

Når andebrysterne har været 10-12 minutter i ovnen, tages de ud og køler lidt af. Den saft brysterne har smidt hældes fra, og siruppen hældes over brysterne. Dæk fadet og sæt dem på køl i nogle timer eller gerne til dagen efter.

Nogle timer før servering ordnes salaten og anrettes på et fad. Kernerne i granatæblet tages ud og kommes i en skål – pas på at der ikke kommer noget af den hvide, bitre hinde med. De kolde andebryster skæres i 2 mm tynde skiver og arrangeres på salaten. Den overskydende sirup hældes over og salaten pyntes rundhåndet med granatæblekerner. Filmes og stilles køligt til den skal serveres.


Tips & Tricks
Hvis siruppen er blevet for tyk, så fortynd den med lidt kogende vand: Siruppen skal kunne hældes over andebrysterne, men stadig være så tyk at den glaserer brysterne. Hvis den derimod er blevet for tynd, så hæld den tilbage i en lille kasserolle og kog den yderligere ind.


 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s