Torsk med gul karry- og spinatsovs

Dette er en rigtig ‘torsdagsret’: En af de retter som man laver når man er træt og flad, glæder sig til weekenden – og alligevel gerne vil have noget godt i skrutten. Den gule, thailandske karry har en særegen smag der er meget forskellig fra den indiske karry: Mere aromatisk og på én gang stærkere og mere sødmefuld. Den gule karry købes som en pasta på glas.

4 personer

Du skal bruge
1 dåse kokosmælk
3-4 tsk gul karrypasta (alt efter hvor stærk du vil have sovsen)
½ boullionterning, grøntsags-
½ dl vand
½ dl piskefløde (kan udelades)
125 g frisk spinat

600 g torskefilet
salt, peber

Sådan gør du
Ovnen tændes på 200 grader. Risene sættes over.

Kokosmælken kommes i en gryde og den gule karrypasta kommes ved. Bouillon, vand og evt. piskefløde tilsættes og sovsen koges op og smages til med lidt mere karrypasta, hvis den skal være stærkere. Den skal være til den stærke side, da både spinat og fisk trækker lidt af styrken ud af sovsen. Spinatbladene skylles og kommes i sovsen. Simrer 5 minutter til spinetbladene er faldet sammen.

Fisken lægges i et enkelt lag i et ildfast fad og krydres med salt og peber. Karrysovsen hældes over. Fadet sættes i ovnen (uden låg) i 15 minutter.

Serveres med basmatiris.


 

Tips & Tricks
Til thaikarry som denne vil man normalt servere jasminris, men jeg bryder mig ikke om den parfumerede smag, så hjemme hos os spiser vi altid basmatiris.

Karrypastaen kan fås som både gul (mild), rød (mellemstærk) eller grøn (stærk) karry. De smager alle sammen godt og er meget forskellige i udtrykket. Prøv at skift den gule karry ud med den røde, og skift torsken ud med laks. Regn med at bruge lidt mindre karrypasta, hvis du bruger den røde.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s