Pasta med tunsovs

Denne pastaret med tunsovs har vi spist i mange år – dog i en mere enkel og børnevenlig udgave. Eller i en mere ulve-time-venlig udgave, skulle jeg måske sige: Man kan undlade kapers og ansjoser for en rundere smag – og en lidt hurtigere tilberedning. Eller man kan købe en god, færdig tomatsovs og dumpe tunen heri… 

Brug gode råvarer – især dåsetomaterne skal være i top. Irma forhandler italienske dåsetomater af mærket ‘Mutti’, og det smager altså bare helt anderledes – på den fede måde.

4 personer

Du skal bruge
2 spsk olivenolie
½ lille løg
1 fed hvidløg
1 ds flåede, hakkede tomater (helst italienske)
½ grøntsags boullionterning
2-3 dl vand
1 stor spsk hakkede kapers
1 ansjosfilet, finthakket (dem i olie)
salt, peber
lidt sukker (hvis tomaterne er lidt sure)
2 ds tun i olie af god kvalitet (a 185 g)

500 g pasta, evt. lingiune

Sådan gør du
Løg hakkes fint og hvidløget rives. Olien kommes i en dyb pande og løg og hvidløg steges heri et par minutter til løgene er klare og bløde. Tomaterne kommes ved sammen med boullionterning, vand, hakkede kapers og den finthakkede ansjosfilet, og sovsen bobler et kvarters tid. Imens sættes vandet til pastaen over.

Olien hældes fra tunen og den kommes i sovsen. Findel tunen lidt, så der ikke er alt for store stykker, men pas på ikke at mase den helt. Sovsen smages til med salt,  peber og måske et nip sukker. Vandet hældes fra pastaen – hæld evt. en sjat i sovsen – den skal være vandig og egentlig lidt for tynd, da pastaen vil suge lidt til sig. Serveres på et stort fad med sovsen i midten og pastaen i en ring udenom.


 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s