Lammekoteletter Roman style

Lammekoteletter Roman style_B1040

Disse sprøde, lækre panerede lammekoteletter er inspireret af Nigella Lawson: Det er kød på slikkepind – og et treat af de bedre. Hvis man tror at det er synd at panere det dyreste kød fra et lam – så prøv lige opskriften her, inden I dømmer…

3-4 personer, alt efter koteletstørrelse

Du skal bruge
8 lammekoteletter – de skal være små
1 fed hvidløg
1 håndfuld revet parmesan (25-30 gram)
1 håndfuld god rasp – gerne panko eller anden grov rasp
Ca. 1. dl hvedemel
1 æg

2-3 dl olivenolie
salt
1 citron

Sådan gør du
Trim lammekotelettene fri for fedt (så godt som du nu kan, uden at koteletten falder fra hinanden). Rens også koteletbenet fri for kød og fedt – det fungerer som “slikkepinden”. Læg hver kotelet mellem 2 stykker plast (fryseposer kan gøre det) og bank dem forsigtigt flade til ca. dobbelt størrelse. Jeg bruger enden af min kagerulle, men enhver flad dims med lidt gods i virker. Gnid hver kotelet med hvidløg på begge sider.

Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Kom mel i en anden og bland rasp og revet parmesan i en 3. tallerken. Varm olien op i en pande – det skal stå 1-1½ cm op ad pandens sider.

Vend lammekoteletterne først i mel, så i æg, og til sidst i rasp-oste blandingen. Sørg for at de er godt pakket ind i henholdsvis mel, æg og rasp, men hold “pinden” ren. Steg koteletterne i olien ved medium varme et par minutter på hver side, til de er gyldne. Drysses med salt og serveres med citronbåde.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s