Hurtig indisk kylling

Når vi laver indisk hjemme, er det som regel en større sag: Billige udskæringer af lam eller okse i sovs der simrer i timevis, for at koncentrere alle de gode smage. Her er en variant af den langtids-simerede indiske gryde. Den tager en halv times tid at lave – og den kan sagtens hamle op med de mere langtids-braiserede sager. Servér den med kogte ris – eller blot et naanbrød.

4 personer

Du skal bruge
600 g kyllinge brystfilet
2 spsk jordnøddeolie eller anden neutral olie
2 charlotte- elller ½ almindeligt zittauerløg
½ rød chili
50 g mandler
2-3 spsk indisk karrypasta – jeg bruger denne
1 dåse kokosmælk
1 håndfuld friske, hakkede koriander

Sådan gør du
Kyllinge brystfileten skæres i store tern, ca. 5 x 5 cm. Halvdelen af olien varmes op i en gryde og kyllingen steges heri, til den er akkurat gennemstegt. Tages op og sættes til side.

Imens hakkes løg, chili (uden kerner og frøstokke – “det hvide”) og mandler meget fint i en minihakker. Alternativt blendes det hele med et par spsk kokosmælk. Resten af olien varmes op i gryden og løgblandingen ristes heri ved jævn varme i 3-4 minutter. Det skal ikke brunes, blot ristes igennem. 2 spsk karrypasta kommes ved og rister med ½ minuts tid. Kokosmælken hældes ved og kyllingen kommes i sovsen. Simrer 5-10 minutter og smages til med yderligere karrypasta, til styrken er som du ønsker. De hakkede, friske koriander vendes i retten lige inden servering.

Serveres med ris, naanbrød eller som på billedet, Roti Prata.


Tips & Tricks
Karrypasta fås i alle mulige varianter – og kvaliteter! Det største udvalg får du i asiatiske købmænd og det kan godt betale sig at svinge forbi sådan én, hvis du kan lide asiatisk og indisk mad: Priserne er som regel noget lavere end i supermarkedet – udvalget er større, og kvaliteten er mærkbart bedre. Og så er det en oplevelse, at få et glimt af alle de råvarer, som er helt almindelige at bruge på den anden side af kloden – og som vi næsten aldrig ser her.

Karrypasta kan fås i små 1-gangs breve – og når man så har fundet sine ynglings pastaer, kan man efterfølgende købe dem i hele bøtter til en rimelig penge. De traditionelle pastaer er gul, rød , grøn og panang pasta, som alle er asiatiske i deres smagsudtryk. De kan sagtens bruges i denne ret – så bliver det bare en hurtig asiatisk kylling i stedet. Jeg bruger en “Kari” karrypasta, som har præcis dén runde, fyldige og ikke for stærke, indiske smag som jeg elsker.

Jeg køber også helst friske koriander hos asiatiske købmænd, for der får jeg dobbelt så meget for pengene – og dobbelt så meget smag i selve krydderurten. Køb koriander med rødder – det plejer at være tegn på, at de smager af noget. Og så er der udvalget af spændende, eksotiske grøntsager og frugt, som man bare ikke ser andre steder, udvalget af nudler og rispapir og de frosne, firkantede pakker forårsrulledej, som fungerer perfekt til hjemmelavede forårsruller (fås i 3-4 størrelser): For ikke at tale om særprægede fisk i frysedisken, alverdens sovser og marinader, soyaer og udtræk af tamarin og andre sære gevækster, der indeholder helt andre smagskombinationer, end dem vi er vant til på disse breddegrader.

Sidst men ikke mindst jordnøddeolie, som ellers ikke er sååå nemt at få fat i. Jordnøddeolie er den eneste olie der er neutral i smagen – og som samtidig tåler den høje varme. Vi bruger den i flæng til at stege i, der hvor vi gerne vil undgå olivenoliens  karakteristiske smag.


 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s