Asiatisk nudelsuppe med kyllingekødboller

Endnu en asiatisk velsmagende suppe, lidt i stil med vietnamesisk suppe med and og ris: Nem at tilberede, meget velsmagende og pænt sund. Den ser besværlig ud, men spiser du i forvejen asiatisk mad, har du nok de fleste ingredienser – og den tager under en time at lave.

4-5 personer

Du skal bruge
SUPPE
1½ l boullion, halvt hønse- og halv grøntsags-
1 stængel citrongræs, banket flad men stadig hel
4-5 stykker frisk ingefær, ca 1×1 cm
3 tsk soya
2 tsk fiskesovs
1 tsk sød chilipulver

KØDBOLLER
500 g hakket kyllingekød
1 spsk revet løg
1 finthakket rød chili
1 tsk revet frisk ingefær
½ bundt hakkede koriander
1 tsk nigellafrø (kan udelades eller erstattes med sesamfrø)
1 lille spsk maizena
1 tsk salt
½ tsk peber
½ tsk sød chilipulver

FYLD
1 rød chili i tynde ringe
resten af korianderbundtet, hakket
2 forårsløg i tynde strimler
200 g glasnudler, gerne fuldkorns-

Sådan gør du
Boullion bringes i kog med resten af ingredienserne til suppen. Mens suppen simrer, laves kødbollerne:

Alle ingredienser til kyllingekødbollerne røres godt sammen. Farsen formes til små kødboller – jo mindre jo bedre – valnøddestørrelse er god. Kødbollerne svulmer op til ca dobbelt størrelse når de koges.

Glasnudlerne lægges i blød i koldt vand.  Halvdelen af kødbollerne kommes i suppen og simrer 5-8 minutter til de er faste. De tages op og lægges på en tallerken og resten af kødbollerne får samme tur. Suppen sies og kommes tilbage i gryden. Chiliringene, resten af korianderne og de strimlede forårsløg kommes i suppen der simrer et par minutter. Glasnudler og kødboller kommes ved og simrer med et minuts tid. Suppen serveres i skåle, gerne drysset med friske koriander og lidt chili i tynde ringe.


Tips & Tricks
Den hurtige måde at fjerne kerner fra en chili: Skær toppen med stilk af chilien. Vend bunden i vejret på chilien hen over vasken og rul den mellem hænderne, så kernerne løsnes og drysser ud af chilien. Bank chilien let på kanten af vasken – så er den kernefri og kan skæres i fine ringe 🙂