Hvid gløgg

Hvid gløgg_B1040

Jeg synes at traditionel gløgg er lidt af en misforståelse: Varm, sød rødvin med opsvulmede rosiner og vamle krydderier… ikke liiiige mig. Denne gløgg er lavet på æblemost og hvid rom med et hint af citrus, ingefær og hel kardemomme. Kritikere vil nok mere kalde det en romtoddy – og det må de gerne. Bare jeg kan få lov til at drikke den.

12-16 glas

Du skal bruge
3 liter god æblemost, filtreret
5 dl. hyldeblomstsaft, ufortyndet
50 g lys muscovadosukker
4 hele kanelstænger, brækket midt over
Skrællen af 2 citroner, skåret i strimler á 2 mm bredde
Saft fra ½ citron
50 hele kardemommekapsler
30-40 g frisk ingefær, skrællet og skåret i tynde skiver
2 vaniljestænger skåret i mindre stykker
2 stjerneanis, gerne brækket i mindre stykker

4-5 dl. hvid rom

Sådan gør du
Æblemost og hyldeblomstsaft varmes op til simrestadie sammen med alle krydderierne og smages til med muscovadosukker (rørsukker kan bruges i stedet).

Lad gløggen simre stille i ½ times tid og tag den derefter af varmen. Den kan nu stå til senere eller dagen efter. Lad endelig krydderierne blive i gløggen, så der kommer godt med smæk på smagen.

Når gløggen skal drikkes, varmes den op og rommen hældes i. Smages til med sukker og/eller citronsaft. Serveres varm – fordel krydderierne i glassene.


Tips & Tricks
Gløggen kan holde sig i 8-10 dage på køl. Drik den hen over julen og nøjes med at varm det op du har brug for. Rommen skal selvfølgelig tilsættes lige inden gløggen skal drikkes – ellers damper alkoholen hurtigt af. Det smager den ikke grimt af, men forventningens glæde over en lille jule-skid udebliver naturligvis…

Jeg bruger altid filtreret æblemost til gløgg, da jeg gerne vil have at den er så klar i farven som muligt. Dette forplumres ofte af, at jeg hælder hjemmelavet hyldeblomstsaft i – men den er nu smukkest når den står klar og skinnende i glassene.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s