Brød med ost og chili

Disse brød er lækre til suppe på en vinterdag eller på en buffet. Kombinationen af ost og chili giver brødene kant og en fyldig smag.

16-20 stykker

Du skal bruge
25 g gær
4 dl vand, håndvarmt
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olie
2 æg
1 rød chili
200 g fuldkornshvedemel
Ca. 550 g hvedemel
1 æg
1 dl yoghurt
1 spsk olie
Oregano
150 g cheddarost
1 tsk nigellafrø

Sådan gør du
Gæren opløses i vandet og sukker, salt, olie og æg kommes ved. Chilien hakkes fint og det hele piskes godt sammen. Fuldkornsmelet kommes i sammen med hovedparten af hvedemelet. Dejen æltes glat og smidig med den mængde mel der skal til – pas på ikke at komme for meget mel ved – så bliver dejen tør. Hæver tildækket med husholdningsfilm (holder på fugten) og et viskestykke (holder på varmen) et lunt sted en times tid.

Dejen deles nu i 16-20 stykker, alt efter hvor store de skal være. Hvert stykke rulles aflangt med kagerullen til en tykkelse på 1-1½ cm. Stykkerne fordels på 2 bageplader.

Æg, yoghurt og olie piskes sammen. Brødene pensles med rigelig æggemasse og drysses med oregano. Osten rives groft og fordeles på brødene. Nigellafrøene drysses ovenpå.

Bages ved 220 grader (varmluft) i 15-18 minutter. De skal være gyldne og gennembagte og osten skal have taget farve. Afkøles på rist.


Tips & Tricks
Brødene kan fryses så bag endelig rigeligt. Frys dem i portionspakker og tag dem ud af fryseren om morgenen – så skal de blot lunes om aftenen.


 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s