3 supper … mens vi venter på forår

Det bliver ved – det smukke men kolde vejr. Vi er efterhånden en del der er lidt møre, og gerne så solen og varmen bryde igennem. Men – når nu det skal være, så giver vejret gode muligheder for at blive hængende i vinter-gryderne.

Her er 3 gode bud på suppe der passer til vejret: Varmende, nærende og mættende.

Den første suppe er en italiensk bønnesuppe – Ribolita. Ikke spor væmmelig (for det er bønner faktisk ikke) men blid og fyldig lavet med tørsaltet bacon, italienske råvarer, et hint af spidskommen og bønner for enhver smag. Vi har spist den hele vinteren, blot med et godt brød til. Den kan holde en uges tid på køl og jeg spiser den det meste af ugen til frokost.

ribolita_1040

Italiensk bønnesuppe – Ribolita

Efter italien tager vi et smut til Japan med en spizy rød ramen: En krydret nudelsuppe med halve æg, forårsløg og et stykke mørt oksekød eller som jeg oftest laver den; med sprødstegt flæsk. Det kræver lidt ork at lave basen til suppen men opskriften giver 4 portioner af den spizy røde pasta, som suppen er baseret på. Så er der til 3 gange mere i fryseren …

Spizy_rød_ramen_1040

Spizy rød ramen

Den sidste suppe i denne omgang er måske den bedste opskrift jeg har udviklet i 2017: En fyldig men alligevel enkel auberginesuppe med peberfrugt og tomat. Jeg ææælsker auberginer og jeg ville så gerne lave en suppe, der indkapsler den bløde intense smag af bagte auberginer – en smag der ikke helt ligner noget andet. Peberfrugten giver sødme og tomaten syre og kant. Det er blevet en dejlig suppe, som selv Julle på 14 år er vild med – og så er suppen endda vegansk, hvis man går op i slige ting.

Auberginesuppe_1040

Auberginesuppe

Sidst men ikke mindst får I opskriften på et havrebrød med krydderurter som kan laves på 5 kvarter. Jeg skulle udvikle et brød til et aftenskole-hold, så deltagerne på kurset kunne nå at bage brød på de 3 timer vi har til rådighed på sådan en FOF aften. Resultatet er rigtig godt; saftigt og velsmagende og passer godt til alle supper.

Hurtigt havrebroed_1040

Hurtigt havrebrød

Velbekomme!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s