Kage på sønderjydsk

Rugbroedslagkage_1040

Rugbrødslagkage med amarena kirsebær

Min far var fra Sønderjylland og hvis man skulle have ham til at svømme i øjnene, skulle man bare spørge, hvilke kager og desserter man spiste i hans barndomshjem. Bondepige med slør var hans favorit – revet rugbrød blandet med sukker og formet som en top, serveret med æblemos og flødeskum. Eventuelt lidt ribsgele på toppen.

Her kommer en anden søderjysk kaloriebombe – brødtorte. Eller rugbrødslagkage på almindelig rigsdansk. Lagkagen er overraskende let og den let maltede smag fra rugbrøddet går vældig godt med den fede flødeskum. Fyldet i denne er amarenakirsebær, men alle syrlige frugter vil være et hit: Abrikosmarmelade, hindbær eller måske let syrlig æblemos. Sørg for at flødeskummet er letpisket – og at der er rigelig hakket chokolade på toppen.

Mange glade madhilsner fra Sisse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s