Efterår (næsten) – og tomater

gaspacho

Gaspazho med krebsehaler og sprøde ostebrød

Så er der gang i Sisses Diner igen! Jeg har haft en pragtfuld sommer – og et tiltrængt pusterum efter jobskifte og fart over feltet. Sommeren er gået med at læse om mad, købe ind, lave mad – og spise. I 5 uger. Så da sidste feriedag nærmere sig, trak jeg vejret dybt, gik ned i byen og købte bukser i nummeret større og lagde det gamle tøj i en sæk. Livet er både for kort og for langt til skrappe restriktioner på madfronten.

Til gengæld er jeg blevet dejligt klogere på mad – nærmere bestemt visse madprodukter som jeg hidtil ikke har været særlig begejstret for. Først og fremmest tahin – denne sælsomme sesampasta, som indtil for nylig bestemt ikke lukkede nogle magiske døre op for mig. Nu har jeg fundet en tahin der smager godt! Sådan én hvor man godt kan forstå at folk vil putte det i mad – endsige lave en simpel dressing med blot tahin, citronsaft, lidt hvidløg og salt. Jeg fandt mærket Sebahat hos min lokale indvandrer-grønthandler ved at bede om den bedste tahin han havde. Han fortalte i øvrigt at man skal gå efter de tynde af slagsen – her er sesamfrøene mere ristede – og nøddesmagen dermed mere udtalt…. Om det er korrekt må stå for hans regning. Denne tahin er tynd – og med en udpræget smag af ristede sesamfrø!

Tahin_fra google

Tomater er på sit højeste lige nu. Eller med andre ord: Hvis du kan lide mad fra middelhavsområdet – så er det NU du skal glæde dig over, at vi kan købe en af de mest benyttede råvarer fra de sydligere himmelstrøg – tomater – i dansk udgave. Som smager godt. Jeg anbefaler at man svælger i dem, og bringer en opskrift på gaspazho – eller salat i suppeform kunne man også sige. Der er lidt bid og masser af smag i denne variant, krebsehaler på toppen og sprødt ostebrød til. Du finder opskriften her.

Iste med mynte

Og så lige en sommerdrik, inden det er for sent: Iste med mynte – frisk, sød og kold. Man kan lave iste på utallige måder, men det er vigtigt at den ikke bliver bitter. Du kan finde min version her.

Mange madglade hilsner fra Sisse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s