Nothing sweet about me…

Idag har jeg bestemt at vi skal svælge! I hjemmelavet is og ‘isede’ desserter velegnet til større fester.

Brownie iskager_B1040

Brownie iskager

Vi starter med disse festlige brownie iskager med daim-is. De er som skabt til børnefødselsdag (eller andre barnlige sjæle), er nemme at lave og kan varieres i det uendelige. Lav dem fra bunden – eller køb en brownie (fx Irmas – den er faktisk god), flæk den på midten og fyld den med is efter eget valg (nu du er i Irma så køb Irmas vaniljeis udviklet af Heiberg – det er også godt).

Parfait_B1040

Parfait – is uden ismaskine

Er du i vil-selv-lave-is humør, men har (endnu!) ikke investeret i en ismaskine så bare rolig: Den go’e gammeldaws parfait holder! Her får du grundopskrift samt 3 forslag til smag. Det er mormors kolonihavehus om igen – dejligt nu hvor det – endelig – er ved at være sommer!

Fragilite med mocca_nougatcreme

Fragilite med mocca-nougatcreme

Og så til en af de mere tunge drenge: Fragilité med mocca-nougat creme. Den er kompakt – næsten som et stykke konfekt. Desværre spiser man ikke derefter… Den er guddommelig: Sprøde og let seje nøddebunde lagt sammen med en fed nougatcreme med en tydelig streg af kaffe. Servér den let frossen – ellers bliver det simpelthen for meget 🙂

Islagkage_B1040

Rosinen i sukker-pølse-enden er denne islagkage som jeg udviklede sidste sommer til Julius’ fødselsdag. Han ville gerne have is med passionsfrugt, marengs og frisk frugt (har jeg fortalt at hans første ord var ‘mad’)? Denne islagkage smager af Solero exotic –  den syrligt-søde ispind med vanilje/passion gemt inde bag et tykt lag sodavandsis med smag af appelsin og passionsfrugt. Den er perfekt i juli måned hvor det ellers ofte er for varmt med decideret dessert.

Bare rolig – jeg retter op til næste gang og smækker noget grønt på bloggen!

Mange madglade hilsner fra Sisse.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s