Det er ikke størrelsen det kommer an på …

… men derfor kan man jo godt lade sig imponere af grøntsagerne i Italien. Tjek lige nedenstående peberfrugt og avocado fra det lille supermarked, der ligger en spytklat fra Pantheon. Jeg købte ikke nogen, men måtte lige have billederne.

00 stor peberfrugt  00 stor avocado

Rom, ja. Mekka for madnørder, isnørder og kaffenørder. Og klimaet er jo heller ikke at foragte. Vi skulle have været afsted i starten af marts, men Manden Min fik lungebetændelse, og da det faldt sammen med Norwegian strejken og det faktum at tempraturen i Rom kun akkurat kunne snige sig op på 6 grader – valgte vi at udskyde rejsen et par uger. Længe leve udvidet rejseforsikring :). 14 dage senere hostede manden ikke længere, Norwegian fløj igen – og vi fik 22 grader i skyggen.

Highlights (bortset fra restaurantbesøgende):

1. Julius (i skrivende stund 11 år) fik styret sin nyligt opdagede hang til god kaffe, og startede – ligesom os – dagen med en cappuccino på Tasse D’oro. Han slubrede opmærksomt og nydende sin Jamaica Blue Mountain i sig 2 gange dagligt (Blue Mountain er lidt blidere og chokolade-agtig end den gængse Regina). På Tasse D’oro har Verdens Bedste Cappuccino sin euroens indtog kostet 1,1 Euro (bortset fra dengang da liren herskede). Det er under en ti’er – for guddommelig kaffe.

00 Tasse Doro

2. Frokost bestående af pizzastykker fra Forno – bageren på Campo di Fiori. Har skrevet om dem før – og kommer til det igen. Køb lidt af hvert, men snyd aldrig dig selv for pizza patata – med katofler og ost.

00 Forno Campo di Fiori 00 Pizza fra Formo

3. Indkøb på afrejsedagen på Campo di Fiori, der ligger i hjertet af Rom mellem Piazza Navona og Ponte Sisto broen. Ikke særlig originalt – jeg ved det. Alle der har været i Rom kender Campo di Fiori, og der er helt sikkert masser af andre (og mindre turistede) markeder i byen. Men med 47 timer til rådighed i Staden, er det bare nærområdet man ønsker at være i: Ikke noget med at gå på opdagelse, se nye steder eller rejse for langt væk fra aller-aller centrum. For hvorfor skulle man det? Det er jo dér den bedste kirke, kaffe og pizza er???

00 Tomater Campo 00 Hvidløg Campo

Fangsten med hjem blev dejlige auberginer, zucini blomster, tomater der smagte af sol og 3 stykker parmesanost – så er der til nogle måneder.

00 grøntsager fra Campo 00 parmesan Campo

… Nårrr ja: Og så lige turen på Segways i Borgheseparken – Julius var endelig blevet stor nok til at måtte køre. Segways ROCKS!

På gensyn her på bloggen!

Mange madglade hilsner fra Sisse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s