Oldies but goodies – mens vi venter på forår

For syv søren – hvor er det koldt! Jeg har lige tjekket yr.no i en naiv forhåbning om, at påskeferien skulle tilbringes på terrassen med kaffe, bog og solskin. Man KAN da godt – men tag lige hue, vanter og pelsstøvler på først. Ikke over 7 grader – HELE UGEN! Jeg forudser dage med en overdøvende længsel efter kanelgifler, brødbudding med rom og citron og måske en stak pandekager…. hvilket ikke liiiige er i tråd med det faktum, at jeg har tilmeldt mig en halvmarathon over Farøbroen til september, at jeg (tilsyneladende) vejer 8 kilo mere end jeg gjorde i efteråret – og at mit tøj strammer på alle mulige (og umulige) måder.

Nå. Det er jo et spørgsmål om viljestyrke. Igår gennemgik jeg spisekammerskabet for søde sager, så jeg kunne pakke det hele langt væk – men endte foran fjerneren med halvdelen af det i stedet. Ynkeligt – jeg ved det. Det er stressende at skifte arbejde. Det MÅ være det. Igår løb jeg den første forårstur – med hue og vanter – og lungerne slæbende efter mig. Og på lørdag skal jeg i ***fitness*** og ro om kap med Manden Min. I flere minutter.

Desserttallerken Inge 75 år

Desserttallerken fra Inges 75 års fødselsdag

Lad mig starte med at beskrive desserttallerkenen fra Inges 75 års fødselsdag. Inge ville gerne have is og hun elsker rabarber. Og da der var masser af anden kage repræsenteret til fødselsdagen, valgte jeg at lave en desserttallerken til hende: Lidt men godt. Det blev til et æg af vaniljeis (Irmas luksus, udviklet af Heiberg) på en bund af crumble lavet på mandler, havregryn, smør og mørk muscovadosukker. Muscovadosukkeret giver en dyb sødme med noter af lakrids, hvilket passer godt til de syrlige rabarber. Ovenpå ægget af is, råsyltede ultratynde skiver af friske rabarber, og ved siden af en cremet chokolademousse lavet på en lidt bitter chokolade, som fik modspil af små toppe af marengs. til sidst drysset med en smule hindbærpulver (frysetørrede hindbær malet til pulver i morteren). Det smagte rigtig godt og der blev spist igennem.

Rydahls orientalske laksesalat

Rydahls orientalske laksesalat

Oldies but goodies: Opskrifter der allerede ligger på bloggen, men som jeg ikke har blogget om. Vi startermed Rydahls orientalske laksesalat, som slet ikke er min opfindelse. Jeg har fået den hos min gode ven, Thomas Rydahl, som – vistnok – har fået den hos sin søster, som sikkert har fået den et andet sted før det. Anyway – den er genial: Frisk spinat, ris, ovnbagt laks og sød mango. Dertil en ret spicy dressing af soya, ingefør, chili og koriander, der sætter fut i næsen. God gæstemad, da den bør laves et par timer i forvejen.

Bøf a la Castro

Bøf a la Castro

Og så en god bøf – denne gang som Bøf a la Castro – en ret jeg udviklede til en seminarleder, som jeg skulle varte op, mens han var i Danmark og lede et kursus. Gorge Castro, tror jeg han hed. Han ville gerne have “bøf og stegte grøntsager” – så det fik han.  Fidusen i retten er den soyasovs som grøntsagerne vendes i. lige inden servering. En god LCHF ret, hvis man er til det.

Gorgonzolasovs

Gorgonzolasovs

… Og skal der sovs til bøffen, så und dig selv en gorgonzolasovs. Selv folk der absolut ikke spiser grønne oste, kan som regel lide denne. Brug en “dolche” gorgonzola – den er mild og cremet. Sovsen er absurd nem at lave, og består blot af ost og piskefløde…

Flapjacks

Flapjacks

Det søde punktum bliver idag disse flapjacks, også kaldet müslibarer. Basis er smør, sukker og havregryn, mens fyldet kan varieres i det uendelige. De er nærende – og nok ikke voldsomt sunde. Men de smager dejligt!

Næste gang kommer der lidt om Rom: Hvor man bør spise, hvad man bør spise, om at købe grøntsager på madmarked – og hvad der ellers er af gode sager i Italiens hovedstad.

 

Mange madglade hilsner

Sisse.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s