Luderpasta, engelsk comfort food og iskaffe

Det er noget tid siden … jeg ved det godt. Men – jeg har haft travlt med at skifte job – og hvad deraf følger med ansøgninger, samtaler, tests og kontrakt. NU er det i orden – foråret er på vej – og vi skal lave noget mere mad :).

Ikke overraskende skal vi  til Italien med en klassiker fra de italienske storbyers undergrund: Spaghetti putanesca – luderens pasta. Ansjoser, chili, oliven og kapers der sammen med tomaterne danner en kødfuld sovs med en ret kompleks smag. Putanesca er ikke særlig fotogen – efter at have forsøgt at tage billeder af retten 3 gange opgav jeg – så her er et yndigt billede af råvarerne i stedet…

Spaghetti putanesca_B1040

Spaghetti putanesca

Og så til England – med denne comfort-food opskrift på kyllingepie med champignon og fanske ærter – der er som snydt ud af et Nigella-program (det er dog Jamie Oliver der har inspireret til den). Kan man lide tarteletter – så skal man prøve denne! Snyd ikke dig selv for ærterne – de er lækre.

Kyllingepie med champignong og franske ærter_B1040

Kyllingepie med champignon og franske ærter

Til sidst lidt reklame for nogle af de opskrifter der allerede ligger på bloggen: Først en Sådan! på, hvordan man rister sine egne kaffebønner. Det smager SÅ meget bedre, end hvis man køber dem færdigristede – men det er også lidt nørdet … ikke svært – bare nørdet. Hjemme hos os har Manden Min erobret dette felt, hvor han ihærdigt laver førsøg med temperatur, tider og kaffebønne-typer. Jeg drikker det bare – det smager dejligt!

Kafferistning_B1040

Sådan! Rister du dine egne kaffebønner

Ud af de – måske – hjemmeristede bønner skal man prøve at lave sig en iskaffe. Den skal man tage med ud i det gode vejr – på terassen, plænen, altanen eller i parken. Iskaffe varsler forår og sommer – lige hvad vi trænger til.

Iskaffe_B1040

Iskaffe

Næste gang har jeg lavet dessert tallerken til 25 mennesker, og den kommer jeg nok lidt ind på. Og så har jeg været i Rom – måske der smutter et par lækre råvarer med hjem?

Mange madglade hilsner fra

Sisse

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s