Luderpasta, engelsk comfort food og iskaffe

Det er noget tid siden … jeg ved det godt. Men – jeg har haft travlt med at skifte job – og hvad deraf følger med ansøgninger, samtaler, tests og kontrakt. NU er det i orden – foråret er på vej – og vi skal lave noget mere mad :).

Ikke overraskende skal vi  til Italien med en klassiker fra de italienske storbyers undergrund: Spaghetti putanesca – luderens pasta. Ansjoser, chili, oliven og kapers der sammen med tomaterne danner en kødfuld sovs med en ret kompleks smag. Putanesca er ikke særlig fotogen – efter at have forsøgt at tage billeder af retten 3 gange opgav jeg – så her er et yndigt billede af råvarerne i stedet…

Spaghetti putanesca_B1040

Spaghetti putanesca

Og så til England – med denne comfort-food opskrift på kyllingepie med champignon og fanske ærter – der er som snydt ud af et Nigella-program (det er dog Jamie Oliver der har inspireret til den). Kan man lide tarteletter – så skal man prøve denne! Snyd ikke dig selv for ærterne – de er lækre.

Kyllingepie med champignong og franske ærter_B1040

Kyllingepie med champignon og franske ærter

Til sidst lidt reklame for nogle af de opskrifter der allerede ligger på bloggen: Først en Sådan! på, hvordan man rister sine egne kaffebønner. Det smager SÅ meget bedre, end hvis man køber dem færdigristede – men det er også lidt nørdet … ikke svært – bare nørdet. Hjemme hos os har Manden Min erobret dette felt, hvor han ihærdigt laver førsøg med temperatur, tider og kaffebønne-typer. Jeg drikker det bare – det smager dejligt!

Kafferistning_B1040

Sådan! Rister du dine egne kaffebønner

Ud af de – måske – hjemmeristede bønner skal man prøve at lave sig en iskaffe. Den skal man tage med ud i det gode vejr – på terassen, plænen, altanen eller i parken. Iskaffe varsler forår og sommer – lige hvad vi trænger til.

Iskaffe_B1040

Iskaffe

Næste gang har jeg lavet dessert tallerken til 25 mennesker, og den kommer jeg nok lidt ind på. Og så har jeg været i Rom – måske der smutter et par lækre råvarer med hjem?

Mange madglade hilsner fra

Sisse

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s