Lidt mere mad fra de varme lande

Vietnamesisk suppe med and og ris

Vietnamesisk suppe med and og ris

Så er der lidt mere fra De Varme Lande: Først en ret god vietnamesisk suppe med andebryst og ris – ikke inspireret af vores besøg på Lele – mere af bogen “Lele’s gadekøkken” som jeg fik bestilt hjem. Bogen har en opskrift på en andesuppe med ris, som jeg ikke har prøvet at lave – men jeg synes at det var en god ide, dét med and og ris i en krydret, aromatisk suppe. Jeg var åbenbart i mit es den dag, for 1. forsøg blev forrygende! Jeg måtte sidde og skrive opskriften ned, mens vi spiste for ikke at glemme hvad jeg havde gjort – havde jo ikke regnet med at den var der i 1. hug! And og ris bliver suppleret med ingefær, koriander, chili – og så lidt grønt. Namnam – den kommer med som en del af en asiatisk middag, næste gang vi skal have gæster.

Hurtig indisk kylling_B1040

Hurtig indisk kylling

Her er en anden De Varme Lande – ting, som jeg også er rigtig glad for: En hurtig indisk kylling, som blot skal serveres med ris eller brød. Og måske en klat indisk raita:

Raita med koriander og chili

Raita med koriander og chili

En kold, krydret yoghurt creme med koriander og chili. Den smager dejligt – især til grillet kød, fx en langtidsstegt lammekølle der bliver vendt på grillen til sidst…

Der er ingen dessert idag – foråret er på vej, og løbeturene er lige om hjørnet. (Det betyder så ikke at der ikke er dessert på programmet før til november, altså!)

Mange madglade hilsner fra

Sisse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s