En tur til de varme lande

… det ville ikke gøre noget lige nu. Meeen – nu skal vi ikke klage: Det er februar, sneen ligger hvid og fin, Danmark viser sig fra sin pæne vinterside. Og lige om lidt er det jo forår.

Asiatiske æggewraps_B1040

Asiatiske æggewraps med kylling, soyamandler og wasabi dressing

De varme lande handler mere om opskrifterne i denne omgang: Vi skal til Thailand og Singapore – suppleret med en LCHF / Low Carbon / Stenalderkost /Atkins – opskrift med asiatisk touch, så at sige. Lad os starte dér med asiatiske æggewraps med kylling, soyamandler og wasabi dressing.

MAN TAGER det sædvanlige fyld til tortillas, spiker det med mandler og wasabi dressing – og ruller det i en tynd, krydret omelet i stedet for den sædvanlige, selvdøde tortilla. Det smager altså bare ret godt – og svage sjæle kan jo bare spise tortillas – så kan vi andre guffe æggewraps. Mandlerne skal man ikke lave for få af – de er go’e som snack eller på salat.

fiskefrikadeller med thaikrydderier

Fiskefrikadeller thai style

Fiskefrikadeller thai style – det er ikke raketvidenskab – heller ikke denne opskrift. Egentlig vil jeg bare gerne slå et slag for, at man prøver at hakke sit fiskekød selv, i stedet for at købe færdig fiskefars. Der er (mindst) 3 gode grunde:

  • Det smager bedre (fordi det er friskhakket)
  • Det giver grovere fiskedeller (hvis altså du vælger at hakke det på spækbrættet, i stedet for i foodprocessor)
  • Ved at købe hele fisk (eller blot hele filetter), kan du udvælge de bedste stykker fisk til andre retter – og bruge det mindre fine kød til dellerne. Kødet vil stadig have en højere kvalitet (og bedre smag) end færdig fars, der stort set altid er lavet af bug- og halekød – og du ved hvad du putter i munden.

Spis fiskedellerne med fuldkornsnudler, ristede peanuts og avocado.

Roti prata

Roti prata – Singapore fladbrød med gedeost, chili og koriander

Og så kommer der her en opskrift på et brød, jeg slet ikke kendte for et par måneder siden: Roti Prata hedder det. Fladbrød fra Singapore – gerne med spicy fyld. Jeg fik det på Namnam – wauuu! Det smagte vanvittig godt: Et tyndt, sprødt, flaget brød med fyld af cremet gedeost, koriander og stærk, frisk chili. Jeg måtte fluks hjem og nørde. De første brød blev for tykke – og dejen var alt for fedtholdig. Efter 3-4 gange var den der – du får opskriften her.

Næste gang … tror jeg at vi tager hul på ROSENKÅL. Jeg har nemlig – for første gang ever – købt rosenkål, og det kan jeg takke min svigerinde for. Kik med næste gang, hvis du også vil udfordre din (måske) noget begrænsede begejstring for denne lille, nuttede grøntsag. Og så opskrifter på noget mere vinter-mam, mens vi venter på solens første, spæde stråler. Jeg kan allerede se for mig, hvordan jeg sidder pakket ind i tæpper på terrassen med en kop kaffe i hånden – og mærker solen varme mit ansigt…

Mange madglade hilsner

Sisse.

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s