Torsk, grønkål og pærer

Ovnbagt torsk med pesto og ostecrumble

Torsk i ovn med pesto og ostecrumble

Det er højsæson for torsk og det bør udnyttes. Her er en nem og meget lækker ret : Torsk i ovn med pesto og sprød ostecrumble på toppen. Jeg fandt på den til et lille middagsselskab, hvor jeg skulle have lavet maden hjemme hos værtinden (som var min mor), men endte med at måtte aflevere halvfærdige retter som et puslespil dagen før gæsterne skulle komme, fordi der kom noget i vejen. Torsken blev gjort od klar i det ovnfaste fad – pesto i en bøtte, rasp i én pose og ost og grønt i en anden. Så måtte hun selv samle delene og smække kræet i ovnen. Det blev en stor succes – og den er også lækker. Super nem gæstemad, blot med en salat og en humpel brød til. Pestoen kan du lave selv – eller du køber en go’ en af slagsen.

pesto_klassisk_B1040

Klassisk grøn pesto

Pestoen til torsken kan man ligeså godt lave selv: Det tager under 10 minutter hvis man har køkkenhjælp i form af en foodprocessor. Det smager vidunderligt og den pesto der bliver tilovers fra torsken, kan bruges til at vende pasta i, smøre i boller til madpakker … eller som tilbehør til et stykke stegt kød og en humpel brød.

Grønkålssalat med citrus og nødder_B1040

Grønkålssalat med citrus og nødder

Det er også sæson for grønkål. Grønkål er ikke særlig “kålet” og smager faktisk bedst i rå tilstand i en grønkålssalat. Her har jeg kombineret kålen med blodgrape, appelsin og æble – og lidt valnødder som knas og et bittert strejf, der passer godt sammen med bitterheden fra grapefrugten. Salaten er smækfuld af vitaminer – grønkål anses for at være en af de sundeste vintergrøntsager overhovedet og indeholder anseelige mængder af A-vitamin samt jern – og citrusfrugterne giver et velkomment tilskud af C-vitamin.

pæretærte med marcipan og ingefær_B1040

Pæretærte med marcipan og ingefær

Jeg havde en rest marcipan til overs fra jul, og det søde indslg blev derfor denne pæretærte med marcipan og ingefær. Jeg har bagt den i mange år og ved ikke helt hvor originalopskriften stammer fra. Ingefær-tingen er mit indspark, for jeg har jo en lidt affære med pære og ingefær. Det ses i opskriftsamlingen – I know – men der er altså en grund til det. Ingefærsyltede pærer er fantastiske! Til dessert med flødeskum, ovenpå ostekage eller som her: I en mørdejsbund med marcipan. Tærten er et perfekt miks mellem den sprøde, let søde bund, de syltede pærer der smager af vanilje og ingefær – og den bløde og fugtige marcipancreme.

Næste gang skal vi i det asiatiske hjørne: Jeg kommer med opskriften på nogle meget lækre LCHF wraps, en hurtig indisk kylling og fiskefrikadeller thai style.

Mange madglade hilsner

Sisse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s