Left-overs, gæstekok og lækre lammechops

vaniljestang_B1040

Den lækreste vaniljestang

For første gang udkommer min blog ikke torsdag kl. 14, ulige uger. Hvilket har en del med både juleferie og efterfølgende tilbage-på-arbejdet-travlhed at gøre. Det er svært at finde tid, når man lige har haft oceaner af den (er det kun 6 døgn siden jeg stadig havde ferie?!)

Denne gang er der left-overs fra jul. Ja – det havde nok været smartere at vise flødekarameller og brunede kartofler FØR jul – men der havde jeg jo ikke lavet dem endnu! Til gengæld skal jeg nok line op til Det Helt Store i god tid inden næste jul – promise!

Noget af det gode EFTER jul er, at man kan købe alverdens lækkerier til halv pris (mindst). Marcipansnitter og rødkål må de gerne beholde – men denne vaniljestang kunne jeg ikke stå for. Jeg lover – den er 12 mm bred! Og dufter helt fantastisk. Min egen cubanske cigar :). Den skal bruges en dag, hvor smagen af vanilje skal være udsøgt og delish.

Lammekoteletter Roman style_B1040

Lammekoteletter Roman style

Her er en opskrift på lammekoteletter Roman style – måske de bedste jeg nogensinde har smagt, faktisk. Der er ikke så meget at sige – prøv dem!

Chokolade kaffe karameller

Chokolade kaffe karameller

Og så var det Julen hvor jeg lærte at koge flødekarameller. Ikke at jeg har prøvet før, for det har jeg faktisk aldrig. Men nu fik jeg lyst. 2 slags blev det til – den ene sad lige i skabet og blev noget af det aller lækreste juleknas i år: Bløde chokolade-kaffe karameller med overtræk af mørk chokolade. Meget delikate.

Kokosmakroner_1040

Julius’ saftige kokosmakroner

Som lovet er Julius – 11 år – gæstekok denne gang, og han kommer med sit bud på de bedste kokosmakroner. De er nemme at lave – han bager dem selv. Og de er ret lækre: Ikke for søde, og dejlig bløde i midten.

Brunede kartofler 08

Sådan! laver du brunede kartofler

Sidst men ikke mindst har jeg lavet en Sådan! på brunede kartofler. Det er ikke svært – men der er et par fif (blandt andet tålmodighed) – den kan du se her.

Lur mig om ikke næste gang først ligger i februar… Fuldtidsjobbet kræver sit med en stor deadline 30. januar, såeee. Indtil da: Husk at det bliver sommer igen :).

Mange madglade hilsner

Sisse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s