Novembervejr og hyggemad

Hej – og velkommen!

Denne gang er der opskrifter på mad, der matcher vejret: Efterårsmad der luner og hygger, og mååååske også med lidt flere hurtige kulhydrater, end der plejer at være. Jeg må erkende at vejret efterhånden inspirerer mere til fuldfed sovs, end til lange løbeture…

Langtidsbraiserede svinekæber italien style

Langtidsbraiserede svinekæber italien style

Vi starter med landtidsbraiserede svinekæber, som normalt laves med øl eller æblemost. Jeg er dog (uden overraskelse) gået italien style og har braiseret dem i hvidvin, og det var en succes: Kæberne bliver knap så tunge og saucen fyldig og tæt i smagen, uden at være ‘for meget’.

Efterårsslaw_B1040

Efterårs-slaw med rødkål og ristede solsikkekerner

Jeg serverede svinekæberne med kartoffelmos og en rustik men meget velsmagende efterårs-‘slaw’ – uden den fedtede, hvide dressing – men med ristede solsikkekerner og en mild sennepsdressing i stedet. Julius blev så begejstret for dressingen, at han efterfølgende har opfundet sin egen sennepsdressing, som han bruger i – og på – alt!

Quiche Lorraine_B1040

Quiche Lorraine – tærte med bacon og emmentaler

Løgtærte med balsamicoglaserede hvidløg

Løgtærte med balsamico glaserede hvidløg

I den lidt mere feminine afdeling kan jeg denne gang byde på to tærter: En helt traditionel quiche lorraine som jeg synes at den skal laves – og så en løgtærte med timian og  balsamico glaserede hvidløg. Quichen burde kategoriseres under “slik” med den fede, lyse mørdejsbund, ristet bacon og fuldfed ost – jeg kalder det aftensmad :). Løgtærten har sødme fra løgene og lidt kant fra balsamicoen – et godt match.

Teboller med kardemomme_B1040

Teboller med kardemomme

Kanelgifler_B1040

Kanelgifler

I det søde hjørne er jeg decideret kravlet ind i efterårshulen med dertilhørende varm kakao, tændte stearinlys og glæden over regn og rusk udenfor: Der er en opskrift på teboller med kardemomme – og en aflægger af tebollen i form af kanelgifler – bag begge dele som jeg gjorde – eller vælg den ene (og savn den anden)!

Næste gang er der mere pasta på skemaet, lidt dessert og så skal der forberedes julesmåkager – både en traditionel (med et twist, naturligvis) – og en småkage jeg udviklede for nogle år siden, og som er blevet julehit no. 1. Jeg leger videre med safran og citrus, så det er ikke glemt – blot stadig på tegnebrættet. Sidst men ikke mindst, kommer der måske også en ny kategori i menuen…!

Mange madglade hilsner fra Sisse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s