I det italienske hjørne

Jeg kan ikke løbe fra det – jeg er gal med italien. Jeg rejser til landet når jeg kan, savner det når jeg ikke kan – og spiser mad derfra i tide og utide. Det er ikke nødvendigvis særlig sundt – men de kan altså noget med de helt grundlæggende smagsnuancer, de italienere. I tirsdags var jeg på Famo Metro med Manden Min og nogle gode venner. Har været der en enkelt gang før, hvor det såmænd var udmærket, men igår! Hold nu op, den nye køkkenchef kan trylle – fik blandt andet den bedste ravioli jeg nogensinde har fået – og så endda med fyld af græskar og ricotta – begge råvarer jeg ikke bryder mig specielt om. Og silkeblød polenta med en ragu på kanin, langtidsbraiseret lammeskank og en citrontærte med en citronsmag så intens, at der ikke var tvivl om, at det var citroner der var kælet for, mens de endnu hang på træerne. Før alt dette, 5 serveringer anti pasti med blandt andet dybstegte mini blæksprutter – helt enkelt dyppet i mel, stegt i olie og serveret med citron. Nice – det er ikke sidste gang i år jeg er på Famo Metro! Til gengæld har jeg skudt løbeturen til torsdag – kan ikke helt overskue intervaltræning dagen efter denne middag …

Med den italienske bølge jeg er i, kan det heller ikke overraske at opskrifterne denne gang er umiskendeligt italienske. Jeg holder det ret simpelt med et par basisopskrifter, et par klassikere – og så en hvid pizza.

Pizza bianca de patata

Pizza bianca alle patate

Vi starter med pizzaen – Pizza bianca alle patate. Pizza uden tomatsovs, og med fyld af ost, kartofler og timian. Normalt laves kartoffelpizza med ultratynde skiver af kartoffel, men i Rom fik jeg kartoffelpizza med revne kartofler i stedet. Og det gjorde faktisk en stor forskel, idet pizzaen blev mere sprød og let – måske fordi der lettere kommer luft til bunden ovenfra? Anyway – den er ret lækker og minder lidt om pizzaladiere som også er en pizza bianca, blot med løg og oliven.

Italienske kødboller i tomatsovs_B1040

Italienske kødboller i tomatsovs

Lady og vagabonden – Italienske kødboller i tomatsovs. Så mangler vi bare mandolinen og ‘Bella Notte’! Men de smager dejligt, er i aller højeste grad børnevenlige – og gode at have i fryseren. Vil du bare lave tomatsovsen og bruge den i anden sammenhæng, så er der også opskrift på den.

Lasagne_B1040

Lasagne al forno

Lasagne laver stort set alle med jævne mellemrum, så når jeg alligevel har min version med her, så er det fordi jeg synes at lasagne skal laves på en ordentlig bolognese og så skal den bugne af god ostesovs.

bolognese

Lørdags Bolognese

Opskriften på bolognese – eller Lørdags Bolognese som jeg kalder den (eftersom den tager nogle timer at tilberede) er en basis sovs, der kan bruges til mange dejlige italienske retter, selvom den mest kendte nok er Danmarks nationalret no. 1: Spaghetti med kødsovs… Opskriften her giver en ordentlig grydefuld: Nu du er igang med simremad der kun bliver bedre af 5 timer på kogepladen – så lav en portion der retfærdiggør den tid du har investeret (hvis ikke du synes at smagen alene gør det!).

Der er ingen dessert i denne omgang – ville ellers gerne have fremtryllet en mascarponecreme med limoncello – men det smagte faktisk ikke særlig interessant, så den skal der arbejdes lidt med, inden den kommer til at ligge her på bloggen!

Næste gang – er der opskrifter på braiserede svinekæber, der har stået i ovnen til de falder fra hinanden (næsten). Og så en efterårssalat der smager så godt at jeg spiser den som slik om aftenen, i stedet for chokolade! Og så har jeg planer om at lege lidt med safran og citrusfrugter i skøn forening…

Mange madglade hilsner fra Sisse!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s