Temmelig sensommermad

Det er jo liiiiidt ude af synk at komme med opskrifter på sensommermad nu, hvor billisterne har skrabet den første is af forruderne, kollegaerne lægger sig på stribe med influenza og tilbudskatalogerne varmer op til jul… Jeg kan godt se det.

Men – hvordan skulle jeg vide, at det ikke ville vare ved? At træerne – heller ikke denne sommer – voksede ind i himlen? At vi igen bliver nødt til at tage afsked med de stjerneklare nætter, iskaffe på terrassen og sand mellem tæerne? Og i stedet finde strømpebukser, cykellygter og regntøj frem? Nå. Det har jo været en fantastisk sommer: Lang, varm og livgivende. Og for at holde sommeren i live lidt endnu – så tænker jeg at vi skal spise noget mere sommermad :).

Ristede kikærter

Denne gang får du et par opskrifter hvor kikærter spiller hovedrollen: Dels den klassiske hummus, dels en lille mellemøstlig salat med sprødristede kikærter. I småretterne indgår også en opskrift på tzatziki som du kan spise til nogle fremragende grillspyd med chorizo og tomater.

grillspyd_B1040

I denne omgang følger også en traditionel italiensk ret – pasta med tunsovs. Det er ikke verdens smukkeste ret, men den kan noget på en regnvåd torsdag, når det endnu ikke er weekend – og de fleste ville ønske at det var…

tiramisu_3_B1040

I det søde hjørne kommer en – ved jeg fra familie og venner – længe ventet opskrift på min tiramisu. Der findes alverdens opskrifter på denne ultraklassiske italienske dessert – min er enkel og lavet med kaffelikør i stedet for den lidt beske marsala, som man traditionelt bruger. Prøv det – jeg tror at du vil blive glædeligt overrasket!

I næste uge tager jeg et smut til Rom med Manden Min. Vi skal spise, drikke kaffe og spise og drikke kaffe – og spise lidt mere. Jeg satser på at vende hjem med flere gode ideer til klassisk, italiensk mad :).

Mange madglade hilsner fra Sisse!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s